Harrie Vullings, bedenker van het evenement, en Chris van Alem. (Foto: Ed van Alem)
Harrie Vullings, bedenker van het evenement, en Chris van Alem. (Foto: Ed van Alem)

Lokale anekdotes per strekkende meter

Algemeen 808 keer gelezen

CUIJK | Uitgerekend op het moment dat het toeristenseizoen begint, is Cuijk een nieuw evenement rijker. Het heet Walking Dinner Cuijk, een combinatie tussen lekker eten bij de lokale horeca, gekoppeld aan een wandeling met plaatselijke gids.

‘Ja, we hebben gevoel voor timing,’ zegt Harrie Vullings. Hij bedacht het evenement enkele jaren geleden na een vergelijkbare ervaring in Utrecht. Samen met kompaan Chris van Alem is er een jaar gewerkt aan de ontwikkeling. ‘Alles is nu rond, het feest kan beginnen,’ lacht Vullings (72), die samen met Van Alem (70) in 2019 ook het boek ‘Fabrieksarbeid is mannenwerk’ publiceerde, over de gloriejaren van de Cuijkse industrie. En eind 2021 leverden beiden de film ‘Cuijk toch’ af, die met succes in de schouwburg werd vertoond. 

Walking Dinner Cuijk richt zich vooral op toeristen die in de zomer Cuijk bezoeken, of in de omgeving kamperen. Er worden ook boekingen verwachten van bedrijven, vrienden- en familiegroepen die op zoek zijn naar een smaakvol uitje en tegelijkertijd het nodige opsteken over de geschiedenis van Cuijk. Walking Dinner begint bij restaurant Smaak, waar het voorgerecht wordt geserveerd. Het gezelschap wordt daarna opgehaald door een van de gidsen, voor een wandeling met geschiedkundige maar ook anekdotes uit ‘het Kuukse’. Vullings:’Het zijn geboren er getogen Cuijkenaren én een Beersenaar, die hier elke straatsteen kennen.’ 

Na het eerste deel van de wandeling belandt het gezelschap bij restaurant Semra in de Maasstraat voor het hoofdgerecht. Als dat is verorberd, gaat de gids verder met de wandeling-met-verhalen door het centrum. Tot slot wordt het gezelschap afgeleverd bij ‘t Zusje, waar het nagerecht wordt genoten. De boekingen voor Walking Dinner Cuijk worden verzorgd door Walkingdinner.com uit Asten. Cuijk is het eerste dorp dat aan deze lange lijst wordt toegevoegd. ‘Klein, maar zeker niet zonder betekenis en vol met mooie verhalen,’ zegt Harrie Vullings.

Deelname aan Walking Dinner Cuijk kost € 64,95 per persoon. Daarbij is inbegrepen voor-, hoofd- en nagerecht, inclusief één drankje. Voor de gids moet, per gezelschap, € 50 betaald worden.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant