Afbeelding

Dauwtrappen in de Maasheggenmorgen

Algemeen 710 keer gelezen

SINT AGATHA | Heb jij zin om een lekkere ochtendwandeling te maken? Neem dan op Hemelvaartsdag 9 mei deel aan de dauwtrapwandeling die IVN De Groene Overlaat Cuijk organiseert in het Maasheggengebied nabij Sint Agatha.

De natuurgidsen van IVN De Groene Overlaat nemen je ’s morgens vroeg, ongeveer een uur nadat de zon is opgekomen, mee vanaf het klooster in Sint Agatha het Maasheggengebied in en laten je kennismaken met de rijke flora en fauna in dit oude cultuurlandschap. De dauw ligt dan nog op de weilanden, de sporen van de nachtdieren zijn nog te zien en de vogels laten zich volop horen. Tijdens de wandeling vertellen de gidsen over de ontstaansgeschiedenis, de Unesco status en het beheer van het gebied en natuurlijk ook over de meest voorkomende planten, struiken en bomen.

De gratis wandeling is geschikt voor gezinnen met kinderen en duurt van 7.00 tot 9.00 uur. Omdat het aantal deelnemers aan deze excursie beperkt is dien je je vooraf aan te melden. Dit kan tot en met 6 mei via natuurwandelingen@ivn-cuijk.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant