Astrantia boekte een belangrijke overwinning op De Zwaluw.
Astrantia boekte een belangrijke overwinning op De Zwaluw. Foto: Marieke Lemmen

5D: Astrantia versterkt derde plek in Oeffelt, SIOL kan niet stunten, zege Toxandria

Voetbal 1.184 keer gelezen

OEFFELT | Astrantia heeft vandaag in een direct duel met De Zwaluw de derde plaats in de vijfde klasse D verstevigd. De Limburgers wonnen in Oeffelt met 1-2. Toxandria boekte een moeizame zege op RESIA. Holthees-Smakt en SIOL konden het de titelkandidaten SVOC’01 en Leunen niet lastig maken.

Gezien de verdeling van de periodetitels in de vijfde klasse D kan een derde of vierde plaats dit seizoen een groot verschil maken met het oog op nacompetitievoetbal. In die zin stond er in Oeffelt een cruciale ontmoeting op de rol: De Zwaluw-Astrantia. Het werd de wedstrijd van Bram Banken. Hij noteerde de gelijkmaker (1-1) nadat Sal Langerak de score had geopend. Na een uur spelen gaf Banken een piekfijne voorzet op Niels de Groot, die raak schoot: 1-2. “De wedstrijd was voor rust gelijkwaardig. In de tweede helft vond ik ons wat feller en maakten we een prachtige goal. De gelukkigste ploeg heeft gewonnen”, vond Astrantia-trainer Patrick Pothuizen, wiens ploeg ook nog in de race is voor de derde periodetitel. Bij De Zwaluw zijn de druiven zuur. “De teleurstelling is groot, omdat we overal dreigen naast te grijpen. We hebben veel stappen gezet dit seizoen, maar we staan nu met lege handen. Dit komt hard aan bij de spelers en de staf”, verduidelijkte De Zwaluw-coach Remco Arts.

Holthees onderuit tegen SVOC’01
Astrantia blijft door de zege in het spoor van SVOC’01 en Leunen. Holthees-Smakt ontving de koploper uit Oirlo-Castenraij en ging met 0-3 onderuit.  ”We begonnen goed aan de wedstrijd en hadden ze aardig onder druk en kregen we ook een goede mogelijkheid op 1-0. Na een ongelukkige handsbal kregen we een penalty tegen. Daarna laten we een tegenstander vier spelers van ons uitspelen en via de kluts werd het 0-2. In de tweede helft waren we erg onrustig aan de bal. In de laatste minuut werd het nog 0-3. Al met al hebben wij te weinig energie in de wedstrijd gestoken en was er niet de echte wil om te winnen”, zag Holthees-hoofdtrainer Patrick Wijnen.

SIOL kansloos in Leunen
Ook SIOL kon niet stunten bij Leunen, dat met 3-0 zegevierde tegen de Katwijkers, die het moesten stellen zonder de ervaren krachten Dani van Dreumel, Zino Lalaar, Yassin Borussia, Willem de Haan, Pim Niessen en Dylan Janssen. Dit werd opgevuld door jongens van de onder 19. “Eigenlijk hebben we het prima gedaan. De 0-1 valt zeven minuten voor rust doordat we een bal bij de tegenstander in de voeten spelen en ze vrij binnen kunnen schieten. Tien minuten na rust de 2-0, na een goede individuele actie en 3-0 tien minuten voor tijd nadat een vrije trap binnen wordt gekopt. We hebben wat mogelijkheden gehad, maar het zit dan niet mee”, vond SIOL-trainer Peter ten Haaf.
“Ondanks de nederlaag ben ik tevreden. Onze jonge ploeg heeft het uitstekend gedaan tegen de best voetballende ploeg uit de competitie.”

Tweede zege op rij voor Toxandria
Toxandria won voor eigen publiek met 2-1 van RESIA. Tiego Gerrits maakte beide treffers namens de Rijkevoortse ploeg, die dankzij de thuisoverwinning twee plekken stijgt op de ranglijst. Bij een op dat moment verdiende 2-0 voorsprong kreeg RESIA een penalty en werd het alsnog spannend. De oranjehemden trokken die zege uiteindelijk -met moeite- over de streep.