Handel en Olympia'18 speelden gelijk met 2-2 in Boxmeer na een tumultueuze match. Foto: Bas Delhij

2E: Berghem Sport klimt omhoog, Boekel zet reuzestap richting titel

Voetbal 3.205 keer gelezen

BERGHEM | Berghem Sport pakte een broodnodige zege thuis tegen SSS’18 met 3-0 en stijgt zo twee plekjes. Nu staat het elftal van Ton Kosterman niet onder maar boven de streep. Boekel Sport komt door een nipte 1-0 zege tegen Heeswijk dichtbij de titel. DAW Schaijk speelde deze week niet.

Door: Cis van Pinxteren

Koploper Boekel ontving thuis de nummer elf VV Heeswijk. Boekel voerde de boventoon en domineerde het spel. Verschillende kansen werden daarbij gemist. Niek Schuijers opende voor rust de score. Na deze 1-0 bleef Boekel kansen missen. Heeswijk probeerde nog via een slotoffensief gevaarlijk te worden. De gelijkmaker viel echter niet. Zo won Boekel net als de uitwedstrijd met 1-0 van Heeswijk. Trainer Michiel Jans vond het een verdiende zege. “Het was geen lastige wedstrijd. We hebben prima gespeeld. Alleen hadden we het moeten beslissen. We gaven geen kansen weg.” De verdediging van Boekel staat als een huis. De koploper kreeg slechts veertien doelpunten tegen in 22 wedstrijden. Boekel speelt de komende speelronde niet. Bij puntverlies van DAW is het kampioenschap in Boekel een feit.

Begoniavoetbal in derby Schijndel/De Wit tegen Rhode
De derby tussen Schijndel en Sint-Oedenrode was er een tussen twee middenmoters. Beide teams speelden vorige week gelijk. Ook op een winderige zondag in april was er geen winnaar. Trainer Theo van Lieshout van Rhode vatte het kort samen. “Het was een knollentuin met twee ploegen die niet wilden verliezen. De gesloten wedstrijd was niet om aan te zien. Met hotseknots begoniavoetbal hebben we één punt gepakt.” Zijn collega Patrick Methorst vond het ook geen partij die een winnaar verdiende. “Er waren weinig grote kansen. Wij hadden meer de bal. De twee teams waren gelijk aan elkaar. Met nog twee wedstrijden te gaan, moeten we dodelijker omspringen in het benutten van kansen.” Schijndel/De Wit speelt nog twee wedstrijden. De laatste speelronde komen ze niet meer in actie. Schijndel zakt naar de zesde plek. Rhode daalt af naar de veilige achtste plek nét boven de streep.

Prinses Irene verslaat Eendracht’30 in degradatiekraker
De degradatiekraker in Nistelrode tussen Prinses Irene en Eendracht’30 is belangrijk in de strijd onderin. Eendracht’30 staat als nummer twaalf op een plek die directe degradatie naar de derde klasse betekent. Twee punten staan ze achter Heeswijk en acht punten achter de nummer tien: Prinses Irene. De belangen waren dus enorm in Nistelrode. Eendracht’30 maakte in de eerste minuut een grote fout. Prinses Irene maakte dat af via O-19 speler Job van Schijndel op aangeven van Robbert Rovers. Eendracht kreeg vervolgens geen been aan de grond. Prinses Irene was feller in de duels. Het enige gevaar van Eendracht kwam vanuit een vrije trap. Ondanks de dominantie van de thuisploeg was trainer Ton Berens niet helemaal tevreden. “We waren wel bovenliggend maar ik vond wel dat we de periode kort voor rust te ver terug uit liepen. Dat bespraken we in de rust besproken.” Na de thee maakte Eendracht binnen vijf minuten weer een fout. Op het middenveld werd balverlies geleden, Job van Schijndel profiteerde daar wederom. Gijs Toonen verzorgde de assist. Met 2-0 op het scorebord kwam Prinses Irene niet meer in de problemen. Eendracht mistte één grote kans via Younes Labiad. Van Schijndel trof de lat in zijn poging om een hattrick te maken. Julian van Roosmalen scoorde in de 84e minuut wel de 3-0. Voor Eendracht’30 begint de tijd om directe degradatie af te wenden schaars te worden met slechts drie wedstrijden te gaan. Prinses Irene houdt zicht op directe handhaving en staat drie punten onder de streep. Berens: “We kunnen ons geen misstap veroorloven om ons direct te handhaven. Dit is een goede stap en een regelmatige overwinning. Door de resultaten op de andere velden zullen we dit moeten blijven brengen.” Op 12 mei speelt Eendracht’30 thuis tegen Rhode. Prinses Irene speelt dan thuis tegen Union.

Handel blijft ongeslagen tegen Olympia’18
Handel haakte vorige week af in de titelstrijd na een 0-0 gelijkspel tegen Union. Olympia’18 ontving het ongeslagen Handel thuis in Boxmeer. Een reeks aan controversiële momenten volgde elkaar op. Ten eerste kwam Olympia op voorsprong in de zeventiende minuut. De scheidsrechter beoordeelde dat een schot van Thijmen Philips net wel over de doellijn was gegaan. “Die bal was niet over de doellijn. Foto’s van de fotograaf van Olympia’18 bevestigen dat. De scheidsrechter kan het ook moeilijk beoordelen op twintig meter afstand”, reageerde de trainer van Handel Sander Janssen. Handel viel aan in de eerste helft. Na rust zag het dat Olympia in een zetel kwam doordat de spits Mihajlo Radojevic de 2-0 binnen prikte. Olympia’18 trok het initiatief naar zich toe en had de kansen om de 3-0 te maken. De bevrijdende derde treffer viel echter niet. Zo bleef Handel in de race om ongeslagen te blijven. Teun Graat zag zijn kans schoon, passeerde de keeper van Olympia en dacht voor open doel de aansluitingstreffer te scoren. Hij viel alleen op de grond nadat hij werd neergehaald door de Boxmeerse doelman. De scheidsrechter beoordeelde dit moment als een schwalbe en gaf Graat geel. Janssen: “Het was een zuivere penalty. De keeper van Olympia gaf achteraf toe dat hij Teun een schop gaf. De scheidsrechter drukte erg zijn stempel op de wedstrijd.” Handel kwam ondanks deze teleurstelling wel op 2-1 via Tim van Bree in de 83e minuut. De scheidsrechter gaf daarna maar liefst dertien minuten extra tijd vanwege vermeend tijdrekken van Olympia. Handel kon zo, à la Leverkusen, in de 92e minuut terugkomen op 2-2. Rob Manders redde één punt en de ongeslagen status. Janssen: “We hebben tot de laatste minuut geknokt en veerkracht getoond.” Olympia’18-trainer Wil Beijer beleefde een vervelende zondagmiddag. “We hadden dotten van kansen om de 3-0 te scoren maar belonen onszelf niet. Met wind tegen speelden we net als Handel beter dan met wind mee. Het kan nog alle kanten op.” Olympia’18 zakt naar de negende plek. Zij staan nu één punt onder de streep met nog drie wedstrijden te gaan. Handel is verzekerd van de derde plek dankzij dit punt.

Berghem Sport klimt naar boven
Berghem Sport moest winnen tegen hekkensluiter SSS’18 om boven de streep te komen. Berghem speelt namelijk één wedstrijd minder dan de meeste concurrenten, de voorlaatste speelronde komen zij niet aan de bak. SSS’18 degradeerde vorige week officieel als hekkensluiter. Berghem-trainer Ton Kosterman noemde het een aparte wedstrijd. “We kwamen er moeilijk uit. De schuine wind mee speelde daarin een rol, veel ballen waaiden uit het veld.” Berghem Sport brak desondanks de ban in de 23e minuut. Davy van de Leur tikte een voorzet binnen. Van de Leur was binnen twee minuten opnieuw het trefzekere eindstation uit de omschakeling. Zo stond Berghem in een mum van tijd op 2-0. Met die stand gingen beide ploegen de rust in. SSS’18 probeerde in de tweede helft Berghem onder druk te zetten. Het elftal uit Overloon was niet bij machte om daarbij grote kansen te creëren. Berghem hield de nul en werd in het laatste kwartier sterker. Valentijn Smits verzilverde een steekbal en scoorde de 3-0. SSS’18 trainer Ron Spruit vond dat zijn elftal verdedigend redelijk speelde. “Aanvallend brachten we te weinig. De 2-0 viel te snel na de 1-0 en toen was de wedstrijd eigenlijk al gespeeld.” Berghem Sport koestert de punten. Kosterman: “Dit is een overwinning die we nodig hadden. Het doelsaldo is ook erg belangrijk. We hadden drie momenten waarin we ook hadden kunnen scoren. We moeten volgende week de uitwedstrijd tegen Heeswijk winnen, dat is een finale.” Berghem staat door de 3-0 zege voor het eerst sinds enige tijd weer op een positief doelsaldo van twee doelpunten in de plus. Ook stijgt het naar de zevende plek en staat het daarmee net boven de streep.

Avanti’31 verliest zespuntenwedstrijd
Avanti’31 was vorige week de enige ploeg in de middenmoot die drie felbegeerde punten mocht opstrijken. Prinses Irene werd met 5-2 verslagen in eigen huis. De uitwedstrijd tegen Union liep niet goed af voor Avanti. Union begon beter en scoorde voor rust de 1-0 en 2-0. Avanti knokte zich in de tweede helft terug. Luc van den Hurk was de aangever op Teun Kuijpers. Deze aansluitingstreffer leidde daarna niet meer tot de gelijkmaker. Hierdoor ziet Avanti concurrenten dichterbij komen. Trainer Stephan Hesemans was duidelijk in zijn reactie. “De duels op het middenveld werden teveel verloren. Onze eigen kansen, die er zeker waren, werden niet benut.” Avanti’31 speelt volgende week thuis weer een zespuntenwedstrijd. Ditmaal is Olympia’18 de tegenstander.