Duel tussen Hapse Boys en Vianen Vooruit kreeg geen winnaar.
Duel tussen Hapse Boys en Vianen Vooruit kreeg geen winnaar. Foto: HANNY VD LINDEN

3D: Heijen wint van Brakkenstein; Venhorst kan kampioensfeest Quick 1888 niet verstoren

Voetbal 2.166 keer gelezen

Heijen heeft vandaag op bezoek bij Brakkenstein een hele belangrijke driepunter mee in de tas gestoken, de ploeg van trainer Driessen won met 1-4. Venhorst mocht vandaag afreizen naar Nijmegen voor het treffen met Quick 1888, Venhorst ging met 4-0 ten onder, en daardoor is Quick 1888 de kampioen. EGS’20 kreeg vandaag in eigen huis bezoek van de Groesbeekse Boys, EGS speelde een redelijke wedstrijd, maar ging alsnog met 2-3 ten onder. Ook Volkel speelde vandaag een thuiswedstrijd, tegen Krayenhoff, in een spannende wedstrijd wist Volkel aan het langste einde trekken: 3-1. De derby tussen Hapse Boys en Vianen Vooruit is zonder winnaar geëindigd het werd 1-1. Vorstenbossche Boys zijn vanmiddag dieper in de problemen gekomen, de ploeg van Meeuwsen verloor met 0-3 van SCE.

Door: Jesse Deckers

Heijen wint belangrijk duel van Brakkenstein

Heijen mocht vandaag aantreden in en tegen Brakkenstein. Heijen begon goed aan de wedstrijd. Trainer Tim Driessen spreekt van ‘’de beste eerste helft van ons tot nu toe’’ en dat was ook duidelijk in de score af te lezen. Tijn Wabeke opende in de 20e speelminuut de score, en niet veel later was het Daniel Ilic die de 0-2 tegen de touwen schoot, een schitterende volley. Vlak voor rust maakte wederom Daniel Ilic de 0-3, en zo leek de wedstrijd wel gespeeld. In de tweede helft speelde Heijen de wedstrijd ‘’professioneel’’ uit. Het incasseerde nog wel de 1-3, maar niet veel later bracht Tijn Wabeke de marge wederom naar drie terug. Hij kwam door de laatste linie heen, en schoot beheerst binnen. Heijen speelt hetb daarna rustig uit totdat de scheidsrechter er een einde aan maakt. Brakkenstein – Heijen: 1-4. ‘’Het viel vandaag allemaal goed, er kwamen verschillende jongens van een blessure terug en de mannen hadden er veel zin in’’ aldus trainer Driessen.

Venhorst kleurloos ten onder bij kampioen Quick 1888

Venhorst ging vandaag op bezoek bij Quick 1888. Het eerste kwartier kwam Venhorst zonder enige problemen door, maar daarna weet Quick binnen tien minuten het net tweemaal te vinden. Na de thee krijgt Venhorst meteen een goede kans uit een vrije trap, maar het netje werd niet gevonden. Daarna uit de counter komt Quick 1888 op 3-0, en lijkt Venhorst het kampioenschap niet meer van Quick 1888 af te kunnen gaan snoepen. Quick maakt zelfs nog de 4-0. ‘’ We hebben zelf te weinig kunnen creëren om aanspraak te kunnen maken op een stunt, Quick 1888 is in mijn ogen de terechte kampioen.

EGS verliest nipt van Groesbeekse Boys

EGS’20 kreeg vandaag in eigen huis bezoek van de Groesbeekse Boys. EGS startte geweldig aan de wedstrijd en was het eerste half uur ‘’heer en meester’’ aldus trainer Michel Kuijpers. EGS’20 kwam dan ook op voorsprong. Cas van Houtum werkte een hoekschop voorbij de goalie van Groesbeekse Boys. Niet veel later kreeg EGS’20 eigenlijk uit het niks de 1-1 om de oren, en vijf minuten later na een foute inspeelpass de 1-2. In de tweede helft komt EGS wederom goed uit de startblokken, maar het vergeet zichzelf te belonen. Groesbeekse Boys weet zichzelf hierna wel te belonen, en ze werken de 1-3 binnen. Daarna herpakt EGS’20 zich wel goed, en wederom Cas van Houtum werkte een hoekschop ‘’schitterend’’ tegen het net. Daarna kreeg EGS nog verschillende kansen op de 3-3, maar deze viel niet. ‘’Een punt was vandaag zeker terecht geweest’’ aldus trainer Michel Kuijpers. EGS’20 – Groesbeekse Boys: 2-3.

Volkel wint spannende wedstrijd van Krayenhoff

Voor Volkel stond vandaag de thuiswedstrijd tegen Krayenhoff op het programma. Volkel kwam goed uit de startblokkken en was de betere ploeg, maar de openingstreffer viel aan de andere kant. In de 5e minuut kreeg Krayenhoff een corner en deze werd binnen gewerkt. Tien minuten later bracht Roy van Hintum de stand op 1-1. Volkel had goede kansen om al voor de rust de 2-1 te maken, maar dat gebeurde niet. In de tweede helft maakt Volkel wel de 2-1, en is het wederom Roy van Hintum. Na deze goede fase van Volkel is het nog lang spannend, maar Volkel schiet de bevrijdingstreffer tegen het net: wederom Roy van Hintum. ‘’het was een spannende wedstrijd’’ aldus trainer Ales Jurcik.

Derby tussen Hapse Boys en Vianen Vooruit eindigt onbeslist

Vandaag stond de derby tussen Hapse Boys en Vianen Vooruit op het programma. Vianen Vooruit begon goed aan de wedstrijd, en kwam al in de vijfde minuut van de wedstrijd op voorsprong. Een goede aanval van Wouter Evers in combinatie met Tycho Schimmel waarbij Wouter Evers de trekker over haalde: 0-1. ‘’Daarna gaf Vianen Vooruit Haps de 1-1 cadeau’’ volgens trainer van Vianen Sjuul van der Heijden. Vianen had zichzelf in de eerste helft moeten belonen, maar dat gebeurde niet. In de tweede helft speelde de wedstrijd zich vooral op het middenveld af, met hier en daar een kansje. Tot scoren kwamen beide partijen niet meer: 1-1.

Zorgen in Vorstenbosch nemen met de week toe

Vorstenbosch speelde vandaag op de eigen Bergakkers tegen SCE. Vorstenbosch heeft alle punten nodig, om directe degradatie te kunnen ontlopen. Echter werden er vandaag geen punten gepakt, de ploeg van trainer Meeuwsen ging met 0-3 ten onder in eigen huis. Tot aan de rust speelde de ploeg goed voetbal, maar in de tweede helft ging het voor de formatie van Meeuwsen fout.  Alleen een wonder kan Vorstenbosch nog in de 3e klasse houden.