Afbeelding

Woongemeenschap het Kloosterhuis opent haar deuren voor publiek

Algemeen 1.754 keer gelezen

SAMBEEK | Op zaterdag 18 mei is de zestiende (jaarlijkse) Gemeenschappelijk Wonen Dag. Op deze dag kan iedereen die geïnteresseerd is in gemeenschappelijk wonen langsgaan bij een of meer bestaande woongemeenschappen die hun deuren daarvoor hebben opengezet. Het Kloosterhuis in Sambeek is er een van, en verwelkomt tussen 13:00 en 15:30 een ieder die graag meer informatie wilt over gemeenschappelijk wonen. Om 13:30 en om 14:30 zullen er rondleidingen zijn door het klooster en de kloostertuin waarbij de gelegenheid bestaat om met de bewoners in gesprek te gaan.

Overweeg je om in een gemeenschappelijke woonvorm te gaan wonen? Je kunt ervaren hoe bewoners hun idealen proberen te verwezenlijken, en proeven of het ook iets voor jou is. (Let op: er is momenteel geen woonruimte beschikbaar in het Kloosterhuis). Of wil je zelf een initiatief starten en wil je graag weten hoe andere woongemeenschappen het hebben aangepakt?

Ook medewerkers danwel raadsleden of bestuurders van een gemeente, een woningcorporatie, of een andere instantie zijn van harte welkom om zich te oriënteren op het positieve belang en de speciale aspecten van deze woonvorm en de kansen die het wellicht biedt binnen een gemeente of provincie. Dit geldt natuurlijk ook voor journalisten die het gemeenschappelijk wonen beter willen leren kennen. 

Wilt u graag een inkijkje in het ontstaan, en het reilen en zeilen van woongemeenschap Het Kloosterhuis? Op zaterdag 18 mei staat tussen 13:00 en 15:30 de koffie klaar op Grotestraat 71 in Sambeek. Voor andere deelnemende woongemeenschappen in de omgeving (zoals in Boxmeer en Stevensbeek) kijkt u op www.gemeenschappelijkwonendag.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant